Gå til hovedindhold

Fiskeri

Mosen byder på et stort og varieret fiskeliv som du kan opleve.

 • Læs op

Indhold

  Der er rige muligheder for lystfiskeri i Vallensbæk Mose bl.a. aborre, gedde og karper. Vær opmærksom på at det frarådes at spise de fisk du fanger, da vandet i søerne stammer fra afstrømningen fra de omkring liggende byområder. Så slip fiskene ud når du har foreviget fangsten på billede, så andre også får glæde af få en af de store fisk på krogen.

  Er du ikke medlem af en lokal fiskeklub, kan du købe et dagskort og få mulighed for at fiske i Vallensbæk Mose. Dagkortet kan blandt andet købes hos restaurant Mosen ved Tueholm Sø og i visse lokale grejforretninger. Foruden dagskort eller medlemskab af en lokal fiskeklub, skal du også have løst det statslige fisketegn, hvis du er mellem 18 og 65 år. Det kan købes på posthuse eller www.fisketegn.dk.

  Inden fiskeriet begynder skal du huske at orientere dig om reglementet, som fremgår af dagkortet. Nogle steder er fiskeriet i Mosen ikke tilladt, ligesom der er steder, hvor fiskeriet ikke er tilladt af hensyn til fuglenes yngletid.  Under vandskikonkurrencer må der f.eks. ikke fiskes i Vallensbæk Sø. Dette fremgår af fiskekortet.

  Er du blevet bidt af fiskeriet, så kan du blive medlem af en af de lokale sportsfiskerforeninger, enten Bjørnens sportsfiskerforening og Ishøj Sportsfiskerklub. Sammen danner de Vestegnens Sportsfisker Sammenslutning, og har fiskerettighederne i Vallensbæk Mose.

  Bjørnens sportsfiskerforening

  Ishøj Sportsfiskerklub